Smart Geography - Международна научна конференция

Време на събитието

петък, November 2, 2018 (цял ден) to неделя, November 4, 2018 (цял ден)

Място на събитието

В периода 2-4 ноември 2018 г. в София ще се проведе международната конференция Smart Geography, организирана от Българското географско дружество. Конференцията е част от поредица знакови събития из цялата страна, отбелязващи вековния юбилей на най-старата организация на географите в България. Дружеството е основано на 9 ноември 1918 г. от акад. Анастас Иширков.

Повече информация за програмата и условията за участие в конференцията Smart Geography“ можете да намерите на сайта на събитието.

През настоящата година географите ще имат редица поводи за чествавне - на 19 март ще се отбележат 120 години от първата лекция по география, прочетена в Софийския университет от акад. Анастас Иширков, с което се полага началото на университетската география. През април месец ще се проведат Иширковите дни - поредица от тържествени събития, посветени на основноположника на българската география.

На 5 април ще се отбележат 150 години от рождението на самия Иширков с празчично събитие в Софийския университет Св. Климент ОхридскиЧетвъртото издание на Българския географски фестивал в Русе на 21-22 април 2018 г., също ще бъде посветено на географските годишнини. 

Повече за юбилейните географски събития през 2018 г. можете да прочетете в бр. 2 на е-списание Географ.

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро