Обучение за учители по география в Бургас

Blog Media: 

На 10 март 2018 г. в Бургас ще се проведе обучение за професионална квалификация на учители по география и икономика. Темата на обучението е „Изграждане на логическо мислене при обучението по социално-икономическа (обществена) география“

За кого е подходяща обучителната програма?

Обучителната програма е подходяща за учители в прогимназиален и гимназиален етап на обучението. Състои се от два модула – присъствен (8 часа) и дистанционен (8 часа). Осигурява 1 квалификационен кредит. Таксата за участие в обучението е 50 лв. 

Повече информация за самото обучение и записване можете да откриете в сайта на Центъра за иновации и компетентности или на тел.: 0888638061 и e-mail: office@evrotur-bg.com

Каква са философията и целите на обучинието?

Обучението е ориентирано към изграждането на поредица от логически конструкции, които способстват усвояването на учебното съдържание по социално-икономическа (обществена) география в отделните класове като излиза от матрицата на заучаване на фактология без разбиране. 

Приложени са концептуални принципи, чрез които учебното съдържание може да се усвоявава от учениците ефективно и атрактивно, като се използват широк спектър от закономерности и примери от света и България. Обучението има преди всичко практическа насоченост към усъвършенстването на образователния процес по отношение на социално-икономическата (обществената) география.

Обучинието цели организирането на креативно образователно пространство чрез изграждане на система от логически конструкции и умения, чрез които учениците могат да усвояват ефективно учебното съдържание по социално-икономическа (обществена) география, както и формирането на евристични нагласи за изучаването на учебното съдържание. 

Чрез преминаването на обучението учителите ще подобрят своите академични, педагогически и комуникативни компетенции. 

При интерес за организиране на подобни обучителни семинари, не се колебайте да се свържете с екипа на Географ БГ и на Центъра за иновации и компетентности. 

Кой ще води обучението?

Лектор ще бъде гл. ас. д-р Димитър Желев, съосновател на Географ БГ и преподавател в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Опитът му включва преподавателски стаж в Американския колеж в София; участие в авторски колективи за писане на учебници и учебни помагала по География и икономика за 5., 6., 7., 8. и 9. клас; организирането на Българския географски фестивал и много други проекти с научна, образователна и социална насоченост. През 2015 г. Димитър Желев печели конкурса за комуникация в науката „Лаборатория за слава“, организиран от Британски съвет България.

Posted by admin

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро