ГЕОГРАФ БГ - НОСИТЕЛ НА ПРОМЯНАТА ЗА 2016

Blog Media: 

Рекорден брой от над 62 200 души гласуваха за определяне на тримата финалисти в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA

Проектите ГЕОГРАФ.БГ и ParaKids са абсолютните победители, споделили първото място в третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change - ПРОМЯНАТА 2016/2017. Всеки от двата проекта ще получи финансиране в размер на 22 500 лв. Детското жури обяви победителите на специална церемония, която се проведе в пространство за съвременен танц и пърформанс ДНК.

Мисията на Димитър Желев и Евгения Сарафова от Географ БГ е да популяризират науката сред децата и младежите в България и да им дадат възможност да се запознаят с нейните чудеса. Сайтът www.geograf.bg се появява на 17 февруари 2014 г., набира популярност изключително бързо и става основен източник на географска информация за ученици, учители и студенти. В него има интерактивни образователни презентации, тестове, научно-популярни статии и др. През 2015 г. Димитър и Евгения създават Център за знания на Географ БГ в София. Дейността му включва провеждането на научни работилници за деца от 6 до 12-годишна възраст, научни презентации за ученици, научни пътешествия за деца и родители и много други събития, целящи да популяризират науката сред децата.

Проектът на Евгения и Димитър ще промени живота на децата защото ще им открие нови хоризонти за професионално развитие в много иновативни области на съвременното познание.

Очакваме още изненади и още работа с деца, така че те да бъдат усмихнати и щастливи", разкри Димитър от Географ БГ

Posted by dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро