За пенсионирането и влюбването

За пенсионирането и влюбването

След двадесет години стаж като учителка, когато сутрин чуя звукa на алармата искам да се пенсионирам, а вечер си лягам с мисълта, че искам да се влюбя. На 40 години съм и все още имам сили, амбиции, мечти и дух да върша чудеса от храбрости. Работя в гимназия по моден дизайн и съм обградена от младост, красота, грация и ахедония. Всеки мой ден се срещам със „спящи красавици”, които ми задават един и същ въпрос – защо ми е нужно да уча това… Затова аз реших – няма да остарявам! И всеки ден се боря с вятърни мелници.
 
 
Модата диктува техния живот. Нямат учебници, но имат възможно най-скъпите телефони. Общуват само виртуално. Социалните мрежи са техният живот. Е, влязох в ритъмa им. Снимам урочната тема и я качвам на Facebook-страницата на класa, както и планa. Така спестяваме време в писане на дълги планове. Остава ми  незначителната подробност да привлека вниманието им към „моята география“.
 
 
А тя - „моята география”, е най-интересната наука и предлага много възможности да ги омагьосам. Глобална цел: да премахна скуката и да привлека вниманието им. Като всеки средно статистически учител имам добра университетска подготовка с магистърска степен, услужлива памет и предимството, че съм жена и бързо се нагаждам. Всичко е география: 
Как да намерим любовта? На Земята живеят около 7 млрд. жители от три раси, средната гъстота е 54 души/km² и все някъде в близките километри е вашата любов.
 
 
Модата. За център се смята Франция: Територията й е 675 417 km², което я нарежда на 41-во място в света и на 3-то в Европа след Русия и Украйна. Население 67 млн. души. Петата най-силна икономика в света. Разнообразният климат… 
 
 
Морето. Българското черноморско крайбрежие е чудесно място за лятна почивка. Нос Емине е мястото, където Стара планина свършва на морския бряг и това място условно дели Черноморието на Северно и Южно. Крайбрежието е дълго 378 км и има 209 плажа с обща площ от 16 кв. км.
 
 
Музиката. Любими и модерни изпълнители – 100 кила и Гери-Никол. Те са от Варна, която е град в Североизточна България, разположен на брегова на Черно море и Варненското езеро и е административен център с население 335 949 души, което го поставя на трето място по големина в България след София и Пловдив. 
 
 
Суета. Благодарение на нея процъфтява парфюмерийната и козметичната индустрия. През 2002 г. 66% от продажбите на българска парфюмерия и козметика (135.6 млн. лв.) са реализирани на външни пазари. Продукцията на бранша се изнася в повече от 65 страни. 
И успявам. Слушат ме, чуват ме, харесваме се, учим, научаваме, пишем „интересни“ домашни и вярваме в по-доброто си бъдеще и по-чиста планета.
 
 
Вечер, завличайки се към къщи, съм доволна от себе си, че за пореден път съм преборила системата и съм си свършила работата. Изглеждам уморена, но не ми отива да съм мъченица, а да съм с гордо вдигната глава! Отива ми да бъда влюбена жена! Това е хапчето за моята радост, причината да дишам и творя. Това е изворът на моята младост и тайната за хубава жена! Да намеря някой, който да обича моите 40 години, моята география, моите 555 лв. заплата, въпреки титлата ми „старши учител“. Да не му пречи, че докато пием виното си, ще проверявам контролни. Да се смеем на неща като „Картофите са полезни изкопаеми, защото са полезни и се копаят.
 

Posted by dimitar.zhelev

1 Коментара - За пенсионирането и влюбването

Колега (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления! Много емоции и истини!

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро