Вулкан на Хаваите приюти марсианци

Вулкан на Хаваите приюти марсианци

Мисията HI-SEAS IV е най-дългата мисия, устройвана досега за симулация на продължителен престой в космоса. Университетът на Хаваи е главният организатор на научния експеримент и е в основно партньорство с НАСА. Екипът включва астробиолог, журналист, инженер, физик, специалист по почвите и архитект.
 
 
Шестимата тестови марсианци
 
 
Всеки един от членовете на екипи в тази мисия ще разполага със собствено легло и бюро. В менюто са включени различни храни, които подлежат на консервиране за дълъг период на време (риба тон, сирене, сухари, сухи плодове и др.).
 
 
Част от марсианското меню
 
 
Пътуването до Марс ще отнеме около 3 години, заради което учените искат да проучат начините за подход при подготовката на бъдещия марсиански екипаж. "Колкото по-дълга е една мисия, толкова по-големи стават рисковете при космическото пътуване", заявява Ким Бистед от Университета на Хаваи. Изолираните членове на тази "марсианска мисия" ще запазят активност в социалните мрежи. Техните Tweeter акаунти ще бъдат активни през цялото време. Ето и някои от тях: @CyprienVerseux, @HISEAS_Andrzej, @humansareawesme. 
 
 
Залез над хавайския Марс
 
Корпусът-симулатор на Хаваи
 
 

Posted by dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро