В Кюстендил се организират велосипедни маршрути за Празника на черешата

По време на празника ще бъде изграден информационен щанд, на който всички желаещи ще имат възможност да получат подробна информация за маршрутите.

За първия ден, 27 юни, е предвиден маршрут до лесопарк „Хисарлъка”, посещение на Акрополът на Пауталия, разглеждане на Крепостната стена и зоопарка. Предвиден е и градски информационен тур – „Кюстендил, разходка във времето”. Ще бъдат посетени туристически забележителности, разположени в града.

„За втория ден сме предвидили нещо доста атрактивно и в същото време търсено от туристите. Ще организираме кратка туристическа обиколка с велосипеди до плодородните места в подножието на Конявската планина, даващи славата на Кюстендил като овощната градина на България”, разказа Деница Димитрова.

Ще бъдат посетени черешовите масиви на селата Копиловци, Шишковци и Раждавица. Този маршрут ще даде възможност да се наблюдава и стартът на Националния воден поход по река Струма. В същия ден ще се организира и маршрут до местността „Юч бунар” в Осоговска планина. Става въпрос за защитена местност, обединяваща растителни видове от три континента. Маршрутът е кръгов и приключва а картинг писта „Пауталия”. Във връзка с максималната безопасност и информираност, за всички походи ще бъдат подсигурени водачи, както и екскурзоводи. По време на целия Празник на черешата доброволци от местната гимназия по туризъм ще раздават брошури и ще информират гостите за програмата. 

Източник: ИА Фокус

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро