Участвайте в конкурса за фотописи на geograf.bg!

Скъпи приятели,

С голямо удоволствие ви каним да участвате в нашия конкурс за фотописи "Човекът е човек, когато е на път"! Чрез него искаме да покажем красотата на пътешествието чрез снимки, придружени от кратък разказ.

Ето и условията за участие:

 • Подберете 10-15 броя снимки от някое ваше интересно пътешествие в страната или чужбина и ни ги изпратете заедно с кратко текстово описание - къде е било пътешествието, с какви емоции ви е заредило и какво сте научили. Можете да разгледате секцията ни в сайта с фотописи, за да се ориентирате по-лесно.
 •  
 • Изпратете ни краткия текст и снимки във формат MS Office Word на email hello@geograf.bg. Вашият разказ трябва да бъде написан на кирилица и да не съдържа думи, изрази и внушения, които са ксенофобски, расистки или проява на друг тип дискриминация и негативно отношение. Ще получите обратна връзка от нас, когато материалът ви е публикуван в сайта. 
 •  
 • Изпращайки ни вашия разказ със снимки, вие автоматично се съгласявате те да бъдат публикувани на сайта ни според условията на конкурса.
 •  
 • Нашият екип си запазва правото да не публикува разкази и снимки, ако бъде преценено, че те съдържат неподходящо за аудиторията на сайта съдържание. Екипът ни си запазва правото да редактира определени изрази и думи, ако те са сгрешени.
 •  
 • Фотописите, публикувани в рамките на всяка една седмица от периода 17 март - 13 април 2014 г., участват за седмична награда, а в края на периода от всички публикувани фотописи специално жури ще избере най-добрия, който ще спечели и Голямата награда.
 •  
 • Наградите са:
 •  
  • Фотопис на седмицата: определя се спрямо броя харесвания, които е събрал всеки публикуван фотопис в сайта geograf.bg (намират се в горната дясна част на всяка публикация, т.нар. "Likes"); наградата за събралия най-много харесвания в съответната седмица е книга на пътешественическа тематика и специални изненади от екипа на сайта. Общият брой на наградите е 4, за съответно всяка една от четирите седмици, в които се провежда играта.
  •  
  • Голяма награда: вечеря за двама в ресторанта на известния шеф-готвач Ивайло Петков - Lazy. Победителят ще бъде определен от всички участници за месеца от тричленно жури в състав проф. Румен Пенин, доц. Георги Бърдаров и шеф Ивайло Петков.

С пълните правила за участие можете да се запознаете тук.

Запознайте се с журито!

проф. Румен Пенин

Той е учен и пътешественик. Доктор е на Московския държавен университет “М. В. Ломоносов” и е дългогодишен преподавател в Геолого-географския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Там е ръководител на катедра Ландшафтознание и опазване на природната среда. Автор е на стотици научни и популярни статии, на учебници и помагала за висшето, средното и основното образование. Посетил е над 90 страни в света.

доц. Георги Бърдаров

доц. Георги Бърдаров е преподавател по география на населението и селищата в Геолого-географския факултет на СУ. Той е сценарист в шоуто "Стани богат", както и президент на университетския клуб по петанка. През пролетта на 2013 г. става популярен със своя разказ "За петата ракия, или колко хубав е животът", който бива споделян в социалната мрежа Фейсбук безброй пъти. Тикратен победител в състезанията “Майстор на думите”, след което е взето решение, че трикратен победител няма право да участва повече, а отива директно на големия финал на състезанието. Лудо влюбен в Уругвай.

chef Ивайло Петков

Chef Ивайло Петков започва кариерата си в България като главен готвач в 5-звезден хотел в столицата, след което в хотел от същата верига в Тирана, Албания. След завръщането си в България работи в престижни ресторанти, а в момента е съдружник в един от най-изисканите ресторанти в София - Lazy. Обича да играе футбол, да пътува и да опитва нови и вкусни ястия.

И така, отваряйте албумите със снимки и започвайте да творите! Очакваме вашите фотописи на hello@geograf.bg.

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро