Тръгнете по следите на орела това лято

Намерете и фотографирайте орлите в средата, която ни заобикаля – орнамент върху сграда, рисунка, фирмена емблема, статуя или друг наличен фрагмент от градската среда. Може да снимате с техника по ваш избор. Важно условие е да не създавате сами изображението, което снимате, а да откриете и заснемете вече готов елемент в градската среда. След като направите снимката, качете я във фейсбук с хаштаг #posleditenaorlela и #orlite. Всеки участник има право да участва с до 5 снимки.
 
Периодът на конкурса е от 27 юли до 30 септември 2017 г.
 
Право да участват и получават награди в играта имат всички граждани, в това число деца в предучилищна и училищна възраст, след като получат съгласие на родител или попечител, в т.ч. за използването на средства за електронна комуникация за участие в играта.
 
Предвидените от БДЗП награди са:
- Бинокъл Opticron Oregon 8х32 – 1 брой
- Определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток – 1 брой
- Тениска „Нека има гори, за да има орли“ – 3 броя
- Тобричка „Нека има гори, за да има орли“ – 5 броя
- Магнит и плакат „Нека има гори, за да има орли“ – 10 броя
 
Наградите ще бъдат изтеглени в началото на октомври и ще бъдат оповестени на сайта на БДЗП и на кампанията „За да има орли“.
Фотоконкурсът е част от кампанията „За да има орли“, посветена на орлите в България.  Кампания, която цели да ви докосне до цялото великолепие на тези птици – символ на царственост, величие и сила. И да ви разкрие, защо сме на път да ги изгубим. Бъдете съпричастни.  За да има орли: в небето над нас, в горите, планините, полята, над реките… в сърцата ни. Станете част от кампанията като подпишете петицията „Да посветим специален ден на орела“.
 
 
 
 

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро