Страни от ЕС се присъединяват към борбата за защита на европейското природозащитно законодателство

Директивите за птиците и местообитанията, известни също като Директивите за природата, в момента са в процес на преразглеждане от Европейската комисия. Прегледът се случва в рамките на тревожния контекст на вече обявените намерения на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер да бъдат направени значителни промени в директивите, така че да имат по-голяма полза за бизнеса.
 
 
Но сега девет европейски страни (Франция, Испания, Италия, Полша, Словения, Румъния, Хърватска и Люксембург) красноречиво настояват Комисията да запази законите такива, каквито са и да подобри тяхното прилагане. Писмо, подписано от Министъра на околната среда на Германия, официално е предадено на еврокомисаря по околна среда Кармену Вела, призовавайки да не бъдат допускани промени в тези важни природозащитни закони.  
 
 
В резултат на кампанията „Природата в опасност!“ водена от BirdLife Европа, WWF, Приятели на Земята и от Европейското бюро по околна среда, повече от половин милион души призоваха Комисията да поддържа директивите и тяхното цялостно прилагане.
 
 
 
 

Posted by dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро