Работилници „Наука и чудеса за деца”

Работилници „Наука и чудеса за деца”

Трудно, но не и невъзможно. С работилниците „Наука и чудеса за деца” съчетаваме по оригинален начин познанието, умението и забавлението. По разработена оригинална методика децата ентусиазирано научават тайните на науката, а за финал – приготвят свой модел или макет, който да отнесат у дома за спомен. Нашият екип от млади, енергични и квалифицирани специалисти успява да накара децата да говорят за наука, да мислят за наука, да се веселят с наука, да обичат науката!
 
 
 
 
За нас не е проблем да си направим вулкан в стаята, който да спре дъха за миг, а след това да предизвика вълна от щастливи реакции. С лекота предизвикваме цунами, торнадо или земетресение, разбира се - на игра! С интерес пресъздаваме светещи в тъмното модели на Слънчевата система, строежа на Земята или на Луната. Смело се хвърляме в дълбините на пещери, диамантени мини, морета и океани. Обясняваме си защо действа гравитацията, как се движат небесните тела, защо светят звездите, защо виждаме дъгата, как светят лампите, какво е магнитното поле... 
 
 
 
 
Обичаме да опознаваме забележителни или неизвестни места като Амазония, Антарктида, Хималаите, Бермудския триъгълник... Срещаме се с народите на Северна и Южна Америка, Африка, Азия и Австралия. Изследваме древни светове и изчезнали цивилизации. Познаваме най-забележителните животни и растения по света. Родната България не остава на заден план – научаваме за Витоша, Рила, Пирин, Странджа, Черно море...
 
 
 
 
Цялата тази научна палитра за деца е шанс за всяко дете. Дейностите в работилниците „Наука и чудеса за деца” са подходящи за деца от 5- до 15-годишна възраст (възрастови групи 5-8 години, 9-11 години, 12-15 години). Целият годишен модул (септември – май) обхваща 30 тематични работилници с продължителност от два учебни часа (80 мин.) в извънкласно време. Работилниците се провеждат във Вашето учебно заведение. Цената за целогодишния модул е 240 лв. на дете (4 лв. на учебен час). Група се сформира при минимум пет записали се деца. 
 
 
 
 
За нас
 
Географ БГ е образователен проект, основан през февруари 2014 г. Нашата дейност обхваща поддържането на най-популярния географски сайт в България (www.geograf.bg); провеждането на учебни занятия в Центъра за знания на Географ БГ (София, ул. „Граф Игнатиев”, №12, ет. 3); организирането на Българския географски фестивал; участие в Софийския фестивал на науката и много други. 
Нашата мисия е да популяризираме науката (в частност науките за Земята) сред ученици, студенти и всички любознателни хора. 
 
 
 
 
 
 
За повече информация:
тел.: 0894431427, 0899306928
 
 
 
 
 

Posted by dimitar.zhelev

1 Коментара - Работилници „Наука и чудеса за деца”

Милена Ташева (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Чудесно е това, което правите за децата! Виждам, че подхождате нестандартно и с ентусиазъм, и ви желая успех на учебния ви център. Приятно лято!

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро