Предлагат Долината на розите и тракийските царе да бъде един от деветте туристически района в страната

Долината на розите и тракийските царе да се обособи като самостоятелен туристически район, предложи екипът, разработващ идеята за обособяването на девет туристически района на територията на България. Информацията стана ясна по време на заключителна пресконференция за проекта „Долината на розите и тракийските царе” в Казанлък.

Проектът, който се изпълнява в продължение на две години е на стойност 500 хил.лв. В него участват петте общини Казанлък, Карлово, Павел баня, Мъглиж и Сопот. Бенефициент е Община Казанлък. Основната цел на проекта е да се повиши конкурентоспособността на икономиката на тези общини чрез разработването и промотирането на цялостен туристически продукт. Да се повиши известността и атрактивността на водещи туристически дестинации и да се осигури налагането на района като бранд на туристическия пазар, това цели изпълнението на този проект, поясни проф. Мария Ваденска – ръководител на проекта.

За две години са разработени 5 маршрута и 7 комплекта туристически маршрути, които общините могат да предлагат на туроператорите. В рамките на проекта са реализирани 16 участия в туристически борси в София, Бургас, Велико Търново, Смолян,Русе, Чехия, Германия, Холандия, Русия, Финландия и др. Проведени са експедиентски турове, 4 презентации и бизнес срещи. Направено е и маркетингово проучване, резултатите, от което предстои да бъдат съобщени. Предстои в рамките на една година да бъде реализирана устойчивост на проекта, време, в което ще бъдат реализирани отново участия в туристически борси , още веднъж ще бъде повторена и рекламната кампания, поясни проф. Воденска.

Източник: http://focus-news.net/

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро