ПОКАНА: Международна конференция за горите и климатичните промени - 7 май 2015 г.

На събитието са поканени Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и Министърът на образованието и науката проф. дпн Тодор Танев, които ще направят приветствие към гостите заедно с проф. Веселин Брезин – Ректор на Лесотехническия университет в София.

Поводът за организирането на големия международен форум е отбелязването на 90 години висше лесотехническо образование в България. Събитието се организира от Лесотехническия университет и Факултета му по горско стопанство.

Основната тема на Конференцията е влиянието на климатичните промени върху горите и горското стопанство. Сред ключовите лектори ще бъдат:

  • Проф. Кевин О'Хара, професор в Калифорнийския университет, САЩ, който ще говори за „Новите насоки в лесовъдството";
  • Проф. Жан-Люк Пейрон от Франция, изпълнителен директор на ECOFOR, Френска федеративна платформа за горски екосистеми и бивш председател на COST ECHOES – Европейска програма за научно и техническо сътрудничество в областта на проучванията за горите;
  • Д-р Маркус Линднер от Европейския горски институт, който ще направи презентация на тема: „Какво (не) знаем за климатичните промени в горите на Европа: от науката – към практиката";
  • Проф. дсн Иван Раев от Института за гората към БАН, който ще направи презентация на тема „Проучване на въздействието на глобалните климатични промени върху горските екосистеми в България".
  •  

Събитието продължава два дни – на 7 и 8 май. Вижте повече за програмата и темите на конференцията на http://conf2015.forestry-ideas.info/

Имаме удоволствието също да ви поканим на тържествения концерт в зала „България", който ще се проведе на 7 май от 18 до 20 ч. Моля, покажете журналистическите си карти за достъп.

За допълнителна информация, въпроси или при желание за организиране на интервюта, моля свържете се с Милена Виденова от Организационния комитет на 0884 276 422. БДЗП е партньор на ЛТУ в рамките на проекта LIFE+ „Горите на орела", изпълняван съвместно с Изпълнителната агенция по горите. 

Източник: Българско дружество за защита на птиците

Posted by dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро