Плъзгащи се над улиците кабинки може в бъдеще да заместят автомобилите

Фирмата иска да създаде транспортна система над земята с множество странични рампи, служещи като спирки. Пътниците ще могат да използват предварително резервирани кабинки чрез смартфоните си. “Следващата голяма иновация ще бъде автоматизираният транспорт”, казва финансовият директор на SkyTran Джон Койл. “Транспортът ще се превърне във незабележим фон на живота ни, нещо, което се случва просто автоматично”, добавя той.
 
 
 
 
Кабинките, според създателите им, потребяват само една трета от електричеството, необходимо на съвременните хибридни автомобили. Първият пилотен проект се реализира в кампуса на Aerospace Industries в покрайнините на Тел Авив. Планира се 400-метровата демонстрационна система да бъде завършена в края на 2015 г., като надеждата е компанията да получи лиценз за изграждане на 20-километрова линия за обществено ползване в Тел Авив. От SkyTran се надяват също така да въведат технологията и в други градове в Европа и Азия. 
 
 
 
 
Строителството на традиционните градски пътища и железопътни линии е скъпо и изисква наличие на свободен терен. Един от възможните начини да се заобиколят тези пречки е подземният транспорт, но цената му е висока. Изпълнителният директор на SkyTran Джери Сандърс е уверен, че ако всичко върви по план, пътниците в гъсто населените градове ще се откажат от автомобилите и ще изберат транспорт, програмиран да съответства на графика им - точно обратното на мъчителното придвижване в градовете в момента. “Попадането в автомобилно задръстване е едно от най-стресовите, погубващи душата ситуации в съвременното общество”, казва Сандърс. 
 
 
 
Източник: ИА Фокус

Posted by dimitar.zhelev

1 Коментара - Плъзгащи се над улиците кабинки може в бъдеще да заместят автомобилите

гост (непроверено) February 08, 2017

Отговори
малко на междузвездни войни отиваме вече май :)

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро