Остров Света Анастасия отваря врати за Великден

Бургаският Остров Света Анастасия е готов да посрещне първите си посетители за тази година. В двата празнични дни – неделя и понеделник (12 и 13 април) корабът Анастасия ще прави по четири курса на ден при следното разписание:
 
Тръгване (от Морска гара - Бургас)
 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 часа
 
Връщане (от Острова)
13.30, 14.30, 15.30, 16.30 часа
 
Време за престой на Острова: 2 часа
 
 
В двата почивни дни всички обекти на Острова ще бъдат отворени. Всеки, който желае, ще може да запали свещ в църквата и да отправи молитвите си за здраве и благополучие. Ресторантът ще зарадва посетителите със специално празнично меню, включващо великденски рибен курбан, яйца и козунаци, както и познатата островитянска морска кухня. Лекарната ще предлага традиционния си чай с букет от странджански билки и великденски курабии. 
 
Тръгването ще е от Морска гара, до която може да стигнете пеша или с кола по пътя откъм старата Фрегата в Морската градина. Билети ще се продават на място, в самия кораб, който ще качва по 25 човека на курс, съгласно изискванията на Морска администрация за пътуване в зимни условия.
 
Цените за пътуване са: 9 лв. (стандартен билет), 6 лв. (за учащи и пенсионери), безплатно (за деца до 7 години и хора с увреждания).  Предварителни резервации няма да се поемат, затова ако решите да пътувате, е добре да бъдете на място поне 15-20 мин. по-рано. 
 
Към момента прогнозата за времето за 12 и 13 април е за спокойно море и високи дневни температури. Все пак, в случай че настъпи влошаване на времето, е възможно курсове да бъдат отменяни. Актуална информация за пътуването до Острова по празниците ще може да следите във Фейсбук страницата и на телефон 0882 00 41 24 (от 09.00 до 17.00 часа).  
 
 
Любопитно: 
Знаете ли, че Анастасия (от гръцки  - Αναστασια) означава Възкресение. 
 

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро