Кой ще бъде българското лице на науката за 2017 гoдина?

Защо мъжете имат зърна? Колко конски сили има едно магаре? Може ли носенето на червени дрехи да даде предимство в спорта?
 
Удивително е как на пръв поглед сложни или странни въпроси могат да бъдат обяснени по съвсем кратък и разбираем начин. Това е магията на единствения по рода си международен конкурс "Лаборатория за слава FameLab", в който България участва за 11-та поредна година.
 
Конкурсът търси лицата на науката, онези млади учени, чиято страст към науката може да зарази хора от най-различни възрасти и професии. Провежда се във формат, добре познат от популярни телевизионни предавания – регистриралите се кандидати се явяват на живо на първоначален кастинг. Всеки трябва да подготви две 3-минутни представяния на научна тема, които трябва да са научно-достоверни, атрактивни и разбираемо поднесени.
 
Вече е обявена датата на основния кастинг за 2017 година, който ще се проведе в София на 18 февруари (събота). Крайният срок за регистрация е 17 февруари 2017 г. 
 
 
Създаден от Челтнъмския фестивал на науката в Обединеното кралство, FameLab се превърна в най-големия международен конкурс за комуникация на науката. Чрез мрежата на Британски съвет, той се провежда в над 30 страни по целия свят. 
 
Националните издания на конкурса "Лаборатория за слава FameLab" във всяка от участващите държави се организират чрез местните офиси на Британски съвет. В България основни съорганизатори са Британски съвет и Министерството на образованието и науката. Партньори на конкурса са Столична община, София Тех Парк, форум "Демокрит", Българската национална телевизия, в. Аз-буки, сп. BBC Знание, онлайн списание БГ Наука.
 
За повече информация: Британски съвет
Гради Градев
Ръководител "Маркетинг"
Британски съвет България
0887 424210
 

Posted by geolub

1 Коментара - Кой ще бъде българското лице на науката за 2017 гoдина?

Джони (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Това е интересен конкурс състезание. Дано и някой географ се навие да участва, спомняме си успешното участие на г-н Димитър Желев преди години.

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро