Кампания Зрънце любов 2014 - помощ за дивите пойни птици

Снимката, която бе класирана на първо място в миналогодишния конкурс.
Тази година за първи път в инициативата ще се включат и радиата Дарик и Дарик Носталжи, които станаха медийни партньори на „Зрънце любов“. Те ще подкрепят кампанията като излъчват в ефира си два благотворителни радио спота, който приканват слушателите да помогнат на птиците да оцелеят през зимата, като направят хранилка и им предложат така необходимата им храна през зимата - сурови семена.
 
 
Гласът от радио рекламата е на известната българска изпълнителка Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд“, която записа двата спота на кампанията благотворително. В единия от тях се чува и чуруликането на големия синигер, който благодари на участниците в „Зрънце любов“ за вкусния обяд. 
 
 
Включете се и вие! Участието в „Зрънце любов“ е много лесно и е подходящо както за големи, така и за деца. Всеки може да помогне на птиците, които не отлитат на юг и зимуват край нас, като им подаде шепа семенца. На сайта www.birds.bg можете да видите как да направите за 10 минути своя хранилка за птици от пластмасова бутилка, или пък да приготвите торта за птици и други лакомства, които ще помогнат на пернатите, които през зимата имат много малко естествена храна и се нуждаят от нашата помощ, за да оцелеят.
 
 
Хиляди българи се включиха в предишните няколко издания на инициативата на БДЗП и подхранваха дивите пойни птици в градски условия. Вижте карта, на която можете да отбележите и вашата хранилка, ако решите да се включите.
 

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро