Google спря услугата Map Maker заради вандализъм

Някои редакции обаче, като изображението на талисмана на Android, който уринира върху логото на Apple, не са добре дошли. Google посочва, че спирането е “временно”, но отбелязва, че ще са необходими повече от няколко дена, за да направи промени. 
 
 
Миналия месец компанията трябваше да се извини, след като бяха забелязани още няколко хакерски прониквания в Map Maker. Услугата разчиташе на отзивите на онлайн общността и на доверени потребители, които да контролират промените, внасяни чрез Map Maker. Сега технологичният гигант признава, че тази система не е функционирала адекватно.
 
 
 
Павиртра Канакараян от екипа на Map Maker обяснява решението да се спре услугата в публикация, чийто линк е на страницата й: “Сблъскваме се с все повече атаки за внасяне на нежелано съдържание в Google Maps през последните няколко месеца. Заради това спряхме автоматичното одобрение и потребителския контрол навсякъде по света”. 
 
 
След вандалското изображение, включващо ябълката на Apple, Google реши, че всички редакции ще преминават през процес на одобрение от екипа му, но това доведе до огромни забавяния. “Смятаме, че е по-честно да кажем, че не разполагаме с капацитета да преглеждаме всички редакции с темпото, с което биват внасяни за одобрение и трябва да направим прекъсване”, казва Канакараян. Google представи Map Maker през 2008 година като инструмент, даващ възможност на потребителите да редактират информация, така както потребителите на Уикипедия редактират странците на онлайн енциклопедията. 
 
 
 
ИА Фокус
 
 

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро