Географът Георги Бърдаров спечели първото литературно реалити в България!!!

Георги Бърдаров спечели литературното реалити на БНТ Ръкописът". Той бе сред тримата финалисти, достигнали последния етап. Според регламента на телевизионния формат победителят ще сключи договор за издаване на своя първи авторски роман. Романът, с който Георги Бърдаров участва, се казва Аз още броя дните" и се очаква да бъде издаден в началото на следващата година.

Георги Бърдаров е доцент в Геолого-географския факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски". Той е зам.-декан на факултета и ръководител на катедрата по Социално-икономическа география. Автор е на десетки научни и популярни разкази. Бърдаров е трикратен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите”. Автор е на най-четения български разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав животът”. Дългогодишен сценарист на „Стани богат”, „Аз обичам България”, „Това го знае всяко хлапе” и др. Гордее се с произхода си от с. Кулата и е луд фен на Уругвай. 

Всеки имал честта да бъде негов студент, е запознат с ерудицията и харизмата, които притежава и умело прилага в академичната си дейност. Поздравления, доц. Бърдаров!

Posted by dimitar.zhelev

4 Коментара - Географът Георги Бърдаров спечели първото литературно реалити в България!!!

Румен Пенин (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Географски поздрав за големия успех на географа Георги Бърдаров!!! Напълно заслужен успех на колегата ни, който се пребори за първото място в едно от малкото интелигентни телевизионни състезания у нас! Чакаме романа да излезе! Успех и занапред и на това поприще!

St (непроверено) February 08, 2017

Отговори
"Полезността на географията предполага в географа, също и философ, човек, който е посветил себе си на изучаването на изкуството да живееш, т.е. изкуството на щастието"

Рики (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Поздравления за г-н Бърдаров!!! Гордея се, че е от факултета, който и аз завърших. Работя нещо, което е интересно , но не е областта на географията. В годините 1992-1995 г-н Бърдаров не ми е преподавал, но няма да забравя сега проф Пенин, , който ме скъса три пъти..и накрая ми каза, че ще стане човек от мене, но дано се реализирам другаде. Така и стана и се оказа прав. В момента му благодаря, че въобще ме допусна да продължа. Бях слаб студент, но благодарение на него повярвах, че мога да постигна повече в друга област. Дъщеря ми ще кандидатства география догодина, но и казах, да не казва ,че баща и е завършил в същия факултет. Такива работи исках да споделя. Четох разказа След петата ракия...да след нея можем да бъдем всякакви, но да си останем българи! Благодаря Ви г-н Бърдаров, наистина сте гордост за всички възпитаници на ГГФ! Ох..като го пиша и ми се пие една ракия....)))

РП (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Успехът на нашия географ-писател Георги Бърдаров е наистина уникален дори за литературните среди. Досега малко премиери са събирали толкова любители на българската литература. Прочетете този разтърсващ роман за събития станали така близо до нас географски. Ще се почувствате съпричастен на балканските ни неволи породени от дългата и трудна история на утвърждаване на народите на полуострова. Радвам се ,че един географ постигна пореден успех в литературата и заема своето достойно място сред интелектуалните среди на България. Браво, Жорка!!!

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро