Филмът „Живот за египетския лешояд – международно сътрудничество“ спечели второ място на Екологичния филмов фестивал в Албания

Филмът е посветен на значението на международното сътрудничество за опазването на този световно застрашен вид, като в него участват представители на природозащитни организации от всички балкански страни, където египетският лешояд все още се среща: България, Гърция, Македония, Албания и Турция, както и експерти от  Великобритания и Судан - едно от ключовите места за зимуване на Балканската популация.
 
 
Според EFFA киното играе ключова роля в образованието и повишаването на осведомеността и то по един непринуден, интересен и забавен начин. Фестивалът прокламира правото на всеки на чиста и запазена околно среда. Отделните категории са свързани с екологията, културата, икономиката, миграцията, войните и социалната тематика.
 
 
Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и партньорите по LIFE+ проекта изказват своята благодарност на Албанското дружество за опазване на природата (PPNEA) за сътрудничеството и подкрепата, която оказват в съвместните природозащитни и комуникационни дейности в Албания.
 
 
В „Живот за египетския лешояд – международно сътрудничество“се акцентира и на ролята на лешоядите за равновесието на екосистемите, на заплахите, които са основана причина видът да е най-бързо намаляващата хищна птица в Европа и на дейностите по неговото опазване. Филмът може да бъде намерен тук.

Posted by dimitar.zhelev

2 Коментара - Филмът „Живот за египетския лешояд – международно сътрудничество“ спечели второ място на Екологичния филмов фестивал в Албания

Дарина Петкова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Браво на създателите на филма!

подкрепящ дейността (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Аз също поздравявам създателите на филма, но както те казаха опазването на даден вид не е работа на шепа хора, а на цялото общество. Този филм е един много добър начин за насочване на вниманието ни към проблема със съществуването на вида. Географ също върши страхотна дейност свързана с достигането на филма до повече хора.

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро