БДЗП обявява конкурс за рисунка „Ние рисуваме врабчета“

Нарисувайте врабчетата така, както ги виждате и изпратете рисунката си. Споделете с приятелите си, че участвате в конкурса и ги поканете да се включат и те. Изпращайте рисунките с име, възраст, телефон и адрес си до 8 април на адрес: 1111 София, п.к. 50.
 
Жури ще избере 20 рисунки, чиито автори ще получат копие от специалното издание на „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков в подкрепа на кампанията „НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“. Резултатите ще бъдат известни до 20 април и ще бъдат публикувани на сайта на БДЗП.
 
Полско врабче, сн.: Георги Герджиков
 
Научете повече за врабчетата и вижте техни снимки на www.vrabcheta.bg. А след като се научите да ги разпознавате, включете се и в кампанията „НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“.
 
Испанско врабче, сн.: Светослав Спасов
 
Симпатични и пухкави, щури и задружни, приятели на човека и градски обитатели, тези малки птици съпътстват живота на хората от 10 000 години. Сега обаче те имат нужда от нашата помощ, за да оцелеят. БДЗП организира „НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“, за да разберем какво се случва с трите най-разпространени вида у нас – домашно, полско и испанско врабче. Вижте повече на сайта на кампанията и се включете в броенето на 8 април от 9 до 12 часа като отделите само 10 минути.
 

 
Източник: БДЗП
 

Posted by geolub

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро