90 хиляди съобщения ще бъдат излъчени към Марс в петък

Това са изображения от един безводен и пуст свят, които разочароват хората, вярващи, че на Червената планета може да има извънземен живот.
 
 
Сравнение на Земята и Марс
 
Компанията за финансиране на космически изследвания Uwingu ще отбележи юбилея, като изпрати приблизително 90 хиляди имена, съобщения и снимки със скоростта на светлината към Марс в петък рамките на проекта „Beam Me to Mars” („Излъчи ме до Марс“). Хората по целия свят бяха поканени да изпратят съобщение срещу такса. В кампанията се включиха множество знаменитости, сред които актьорът Джордж Такеи, бившият командир на Международната космическа станция Крис Хадфилд, писателят Хоумър Хикам и др. 
 
Релефът на Марс - видео клип.
 
Партньорът на Uwingu, който ще извърши трансмисията на съобщенията - Universal Space Network, ще ги излъчи със скорост 1 милион бита в секунда. Те ще пристигнат на Червената планета за около 15 минути. Средствата, събрани от инициативата ще се използват за финансиране на проекти с изследователски и образователни цели в областта на космическите науки. Uwingu ще достави съобщенията и до американския Конгрес и щаб квартирата на Националната космическа агенция (NASA), както и до централата на ООН в Ню Йорк, за да покаже на политическите лидери важността на изследванията на Космоса. 
 
 
Източник: ИА Фокус

Posted by dimitar.zhelev

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро