8. КЛАС - Областен кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 (тестови материали)

Не знаем #Кой и защо не споделя въпросите от олимпиадата, но след десетките писма на ученици от цяла България с възстановени по спомени въпроси и техните предполагаеми верни отговори, решихме да ги публикуваме. Въз основа на писмата успяхме да сглобим хипотетичен вариант на областния кръг на олимпиадата, който споделяме със своите читатели. До този момент официалният вариант не е публикуван никъде, заради което Географ БГ не гарантира за достоверността на въпросите, отговорите, графичните изображения и съответните точки, възстановени изцяло по памет на участниците, които ни писаха. 

Posted by dimitar.zhelev

7 Коментара - 8. КЛАС - Областен кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 (тестови материали)

Учител (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Следя с интерес поредицата от тестове ! Много изображения , труден тест ! Как биха изглеждали изображенията при черно- бялото принтиране в училищата и как учениците биха ги разпознали ? За решаването на този тест се изискват много допълнителни часове . Как може ученик примерно , който изучава 1- час седмично първия срок да се ,, пребори '' с теста?

Евгени Иванов (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Брутален тест ! Моля , има ли някой информация , кой член на националната комисия е в основата на разработката на този тест ? Той не е за 8 клас , а за изпит на студенти завършващи бакалавърска степен . Съмнява ме и студентите да се справят !

анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Уважаеми коментатори, олимпиадата цели отличаване на най-подготвените и интересуващи се в сферата, а Вие ако разчитате само на училищна подготовка, то сте разбрали принципа на инициативата. Все пак има стремеж към формата на световната олимпиада с повече свободни отговори.

1 (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Интересното е, че материалът е предимно от политическа география и икономика на Европа. За разлика от минали години, Балкански полуостров и България почти няма, което може да се превърне в пречка за учениците, отделили време за изучаването им. Защо не се направи предварително разпределение(както по физика например) .За разлика от минали години практическата задача е доста по-трудна. Темата не може да се сравни с тази от миналата година например. Имате ли някаква информация за резултатите? Дали всички области са излъчили участник?

Анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
За разлика от другите възрастови групи, теста е елементарен с изключение на практическата задача. Напълно съм съгласен,че се цели отличаване на най-добрите, защото в противен случай олимпиадата се превръща във вид контролно.

ученик (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Напълно съм съгласен с двамата анонимовци: областния кръг цели отличаване на по-добрите.

Анонимен (непроверено) September 26, 2017

Отговори
Този тест е много по-лесен, в сравнение с олимпиадата тази година. Почти всички задачи бяха със свободен отговор, едва само три с избираем и практическата задачата беше ужасна / учениците трябваше да разпознават градове в Италия /. Практическата задача беше най-гадна. В сравнение с други години, практическата задача е твърде усложнена.

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро