7. КЛАС - Областен кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 (тестови материали)

Не знаем #Кой и защо не споделя въпросите от олимпиадата, но след десетките писма на ученици от цяла България с възстановени по спомени въпроси и техните предполагаеми верни отговори, решихме да ги публикуваме. Въз основа на писмата успяхме да сглобим хипотетичен вариант на областния кръг на олимпиадата, който споделяме със своите читатели. До този момент официалният вариант не е публикуван никъде, заради което Географ БГ не гарантира за достоверността на въпросите, отговорите, графичните изображения и съответните точки, възстановени изцяло по памет на участниците, които ни писаха. 

Posted by dimitar.zhelev

13 Коментара - 7. КЛАС - Областен кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 (тестови материали)

Любител (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Интересен тест , но ми се вижда малко труден като за 7-ми клас .

Митова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
От вчера следя тестовете, които публикувате. Ако има деца (особено 5 клас), които са се справили с този тест, предлагам директно да придобиват поне бакалавърска степен по география. В случай, че повечето деца, явили се на тази олимпиада са се справили отлично, викам направо да закрием ГГФто. Няма ли педагози сред тези експерти, изготвящи тестовете???

до г-жа Митова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Изчакайте да видите тестовете за 8 клас и X-XII и тогава ще говорим за закриване и откриване на катедри

Анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Отново прекалено сложен тест за тази възрастова група

Географ (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Според стандартите на международните олимпиади.... а и при тия 1.5 часа седмично...

Учител по география (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Тестовете до този момент не са лоши , даже са интересни , но.......те са достъпни за деца , които изучават география повече от 1,5 часа седмично . Да в 5-ти е по-труден ! С интерес очаквам , толкова коментираните от колеги теми в IX и XII клас ! Успех на децата и колегите !

Симеон (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Ей хора , кой мислител стои зад тестовете ? Може ли в 5-ти клас да пуснете подобен тест ? Тестовете от учители в средното образование ли се правят или от професри , които си нямат на идея , какво е да си в ОУ или СОУ ? Безочие !

Кристиян (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Здравейте!11 клас съм и се занимавам с география от доста време, но това наистина е прекалено!Но наистина смятам, че е време да се промени начина по който се правят олимпиадите.Вече 6 години ходя и всеки път се изумявам.Направо си е на късмет, когато нещо от материала от учебника попадне в тези тестове.Трябва много извънкласна дейност, с което за пореден път се уверявам че се стимулира харчене на пари на родителите за уроци.Часовете в училище са НЕДОСТАТЪЧНО!!

Детелина (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Тестът е труден, но има и глупави грешки. В 4-та задача има 6 обекта да се открият на картата, а в схемата са седем дадени за откриване в балончетата...аз ли не разбирам? Мисля, че трябва много да се прецизират въпросите, защото някои са напълно неясни дори за учители.

Учител (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Мисля, че няма грешка на 4-ти въпрос ! Все пак има доста некоректни въпроси !

Ученик (непроверено) September 26, 2017

Отговори
Има ли отговори ?

Цветелина (непроверено) February 15, 2018

Отговори
Защо правите сложни тестове? Всички знаем, че никой не успява да ги реши...поради трудните въпроси, почти никой от нашия клас не се записа...УЖАС

славена (непроверено) February 15, 2018

Отговори
Има ли задачи които не са трудни.

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро