5. КЛАС - Областен кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 (тестови материали)

Не знаем #Кой и защо не споделя въпросите от олимпиадата, но след десетките писма на ученици от цяла България с възстановени по спомени въпроси и техните предполагаеми верни отговори, решихме да ги публикуваме. Въз основа на писмата успяхме да сглобим хипотетичен вариант на областния кръг на олимпиадата, който споделяме със своите читатели. До този момент официалният вариант не е публикуван никъде, заради което Географ БГ не гарантира за достоверността на въпросите, отговорите, графичните изображения и съответните точки, възстановени изцяло по памет на участниците, които ни писаха. 

Posted by dimitar.zhelev

8 Коментара - 5. КЛАС - Областен кръг на Националната олимпиада по география и икономика 2015-2016 (тестови материали)

Антоанета Раднева (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Много благодаря! Питам се - това ли е начинът!!! Разглеждайки въпросите, за пореден път се убеждавам, че олимпиадата за 5 кл. е над възможностите на децата!

Учителка - инкогнито (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Явно е това.. след като умните глави на господата и госпожите, които стоят зад Олимпиадата не осъзнават, че е повече от нормално децата да разберат къде са сбъркали и къде не, че това се прави с НАШИ пари, че заплатите си получават, за да служат НА НАС!!!!!! що за наглост, що за безочие??? Вие сте наши служители и трябва ДА ЗАЩИТАВАТЕ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, А НЕ ДА НИ ПРЕЧИТЕ!!!!!

Николина Христова (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Напълно съм съгласна с колегите изказали мнението си. Сами виждаме какво става с програмите по география и икономика и в бъдеще няма да е по-лесно. Важно е да защитим онова, което имаме досега. Добре знаем, че след смяната на екипа на проф. Румен Пенин в олимпиадата нещата са в ръцете на хора, които нямат много общо с училищната география, да не кажа нищо, тъй като има и няколко колеги учители, които явно не могат да въздействат, за да бъде адекватно нивото на олимпиадата за различните класове. В провинцията е още по-трудно да преценим какво става. Благодарим, че все пак от сайта научаваме за олимпиадата и други географски събития.Мисля, че трябва по-смело да изразяваме мнението си, като учители отговорни за децата и географското им образование. Истината е, че г-жа Маркова отдавна не се подкрепя от голяма част от колегията ни, но тези постове са явно несменяеми в МОН. Последствията са за всички нас. Желая успех на децата и колегите, които искрено обичат науката ни!

Учителка по гео... (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Успях да коментирам с ученици , темата X-XII клас и според тях е била трудничка . Отново ли 4-ри деца ще има класирани , както преди 2 години в тази група ? Но дори и да са 10 ,12 или 15 , те няма да са 28 , защото много области ще са в ,,патова‘‘ ситуация без ученици преминали необходимите точки(140 или 150 не съм сигурна) . Другата година това ще се случи с друга състезателна група . Този регламент не може ли да се промени в процеса на олимпиадата ? Проблемите са решими , но ПРОБЛЕМА , е че в МОН не искат да комуникират с учителите . Очаквам с нетърпение темата в 11-12 клас , ако я имате .

Анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Това не е олимпиада за 5 клас. Изключително неуместни и сложни въпроси!

Анонимен (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Даскалчето от Бургас , онзи великия Стойко (Стойчо) Димитров ли пак ги е мислил тестовете? Онзи водолаз , който не може от пиене да си стои на краката по време на Нацоналната олимпиада . Докога питам ?

Радомир (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Аз съм от 6-ти клас .Темата ни беше сравнително лесна според мен . Тази за 5-ти , обаче е много трудна според мен . Имаше само няколко въпроса , които не сме коментирали с моят учител по география , а другите ги бяхме преговаряли . Успех на всички участници !

Димчо Ненов (непроверено) February 08, 2017

Отговори
Някаква неадекватност лъха от поредните тестове за олимпиадата за 5 клас. С интерес очаквам да видя и за другите класове, но така или иначе от тези непрофесионални и недобре подбрани тестови въпроси може да се съди за хората, които ги съставят. Вероятно те са правили и новите програми по география и икономика.

Сподели

Снимка на деня

Лебед във водите на Цюрихското езеро