За нас

Основатели


д-р Димитър Желев

Съосновател

„Напред, нагоре, надалече“ е девизът, който ни мотивира в Географ БГ.

„Географ БГ е една сбъдната мечта, която продължаваме да развиваме.“

Мисия

Мисията на Географ БГ е да популяризира науката сред децата и младежите в България чрез висококачествено уеб съдържание, научни работилници, презентации и редица географски събития, най-голямото сред които е Българският географски фестивал.

В нашия уеб сайт можете да откриете информация по актуални теми, свързани с Науките за Земята и събитията с географски отенък. В нашите рубрики предоставяме актуална, любопитна и полезна информация за географски факти и куриози, за географи и пътешественици, за географско образование и професионална реалиализация, и въобще за всичко географско. Важна част от нашето уеб съдържание са онлайн тестовете и другите образователни ресурси, които са в помощ на учителите по география и икономика и на техните учениците.

Промяната

През 2016 г. Географ БГ става победител в Промяната 2016-2017 - най-голямата социалноотговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация „Промяната" (част от мрежата на Reach for Change). Оттогава организацията ни е част от Инкубатора на Промяната, който включва:

  • Финансова  подкрепа - участниците в Инкубатора получават съдействие в разработването на устойчив бизнес модел. 
  • Професионални съвети и насоки - Инкубаторът спомага за развитието на дейността на участниците чрез менторство, обучения и предоставяне на методи и инструменти за стратегическо планиране, разрастване, измерване на социалния ефект и ефективно лидерство. Победителят и финалистите имат лични наставници от Нова Броудкастинг Груп, които им помагат с бизнес познания и стратегически съвети.
  • Достъп до мрежата на Промяната - корпоративни партньори (включително потенциални инвеститори, дарителски организации и други полезни контакти) и глобална общност от над 140 социални предприемачи, подкрепяни от фондация Reach for Change в 17 държави на 3 континента.
  • Обществено доверие и медийно отразяване - общественото доверие е ключов фактор за успеха на социалните предприемачи. Благодарение на медийната подкрепа от Нова Броудкастинг Груп проектът на всеки от участниците в Инкубатора е по-видим за бъдещи партньори, доброволци, дарителски организации и клиенти.

Бъди Географ

Ако имаш идея за публикация в нашия сайт, пиши ни!

 

Ако искаш да си доброволец в нашите образователни дейности, дай ни знак!

Ако имаш идея за съвместна дейност или инициатива, не се колебай да се свържеш с нас!

Географ БГ е образователен проект, прерастнал в общност от мечтатели, които обичат географията, науката и пътешествията. Наши читали редовни ни изпращат предложения за онлайн тестове, снимки на деня, фотописи, статии и други материали, подходящи за публикуване и споделяне с нашата аудитория. 

Свържете с нас чрез страницата ни за контакти.